Ingrediente
- Blat:
- 250 g quinoa alba
- 175 g curmale (fara samburi)
- 4 lg cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
- 1 lingurita esenta vanilie
- 450 ml apa
- 2 lg seminte chia
- Crema:
- 2 avocado copti
- 3 lg cacao
- 2 lg ulei cocos
- 6 lg miere poliflora
Mod de preparare
Blat: Se inmoaie quinoa in apa (la temperatura camerei), timp de 15 minute. Curmalele se curata de samburi si apoi le cantariti; se taie mai marunt.
Se pun in blender quinoa scursa, curmalele taiate si restul ingredienteleor, inclusiv 450 ml apa. Eu am facut de doua ori, cate o jumatate de cantitate si le-am amestecat la urma, pentru ca am blender mai mic. Se fac doua blaturi de tort si se tin 20 minute, in cuptor.
Crema: Se amesteca avocado, miere, cacao sau roscove, ulei cocos alimentar si se pune in blender/tocator.
Se pune jumatate din crema pe primul blat, iar restul pe ultimul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din quinoa si crema de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|