Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop.
Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema. Desfacem conservele de fructe si le scurgem, insiropand astfel si piscoturile. Oprim putin suc pentru a hidrata gelatina.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zahar. Amestecam energic cu un tel pana se albesc si se leaga, apoi transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam pana se infierbanta si devine cremoasa. Adaugam gelatina hidratata si amestecam. Luam de pe foc ca sa nu fiarba gelatina, doar sa se topeasca.
Scoatem cam trei sferturi din cantitatea de smantana, o mixam cu ajutorul unui mixer. Incorporam compozitia de oua, si fructele scurse bine din conserve, coaja de portocale, eventual taiata mai marunt. Aceasta compozitie o turnam in forma cu piscoturi, asezam o folie alimentara peste ea, si dam la rece. Eu am pus-o in balcon, unde a fost destul de rece si s-a inchegat foarte bine. Lasam pana a doua zi sau minim 4 ore. Aici, am vazut ca nu a fost suficienta cantitatea de crema raportata la forma pe care am folosit-o eu ( 28 cm si inalta).
A doua zi, desfacem folia, asezam restul de piscoturi (daca raman).
Eu am curatat cateva banane pe care le-am asezat in strat egal pe toata suprafata de crema inchegata.
Restul de smantana il mixam cu putin zahar pudra vanilat si spritam peste tort.
Curatam fructele de kiwi, le feliem. Ornam tortul cu felii de fructe dupa bunul plac.
S-a incadrat perfect pana la marginea piscoturilor si a iesit si mai bun cu stratul de frisca si banane.
Se da la rece pana in momentul servirii.