Desert tort diplomat

Postat de privatelaura in Torturi
28 Ian 2016 | 21637 vizualizari
Desert tort diplomat

Usor de realizat, ingrediente putine, dar de calitate, textura usoara, aerata si gustoasa, toate aceste atuuri fac din tortul diplomat un desert pe gustul multora dintre noi. Eu nu am savurat nicicand un tort diplomat mai bun ca acesta, dat fiind faptul ca nu prea agreez o textura buretoasa si "plastificata" datorate gelatinei in mare parte, insa aici a avut textura ideala. Am folosit o cantitate mai mica de gelatina, o smantana grasa care s-a batut perfect, si chiar a iesit la fix. Singurul incovenient a fost crema insuficienta, insa tot raul spre bine, fiindca va spun si cum am solutionat problema. Pozele sunt un pic mai ...diferite, din motive de expunere :))))

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi pentru bordura
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar brut
  • 1,2 kg smantana grasa (30%)
  • 1 conserva ananas
  • 1 conserva mandarine
  • 4-5 kiwi
  • coaja confiata de portocale
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop.

Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema. Desfacem conservele de fructe si le scurgem, insiropand astfel si piscoturile. Oprim putin suc pentru a hidrata gelatina.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zahar. Amestecam energic cu un tel pana se albesc si se leaga, apoi transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam pana se infierbanta si devine cremoasa. Adaugam gelatina hidratata si amestecam. Luam de pe foc ca sa nu fiarba gelatina, doar sa se topeasca.

Scoatem cam trei sferturi din cantitatea de smantana, o mixam cu ajutorul unui mixer. Incorporam compozitia de oua, si fructele scurse bine din conserve, coaja de portocale, eventual taiata mai marunt. Aceasta compozitie o turnam in forma cu piscoturi, asezam o folie alimentara peste ea, si dam la rece. Eu am pus-o in balcon, unde a fost destul de rece si s-a inchegat foarte bine. Lasam pana a doua zi sau minim 4 ore. Aici, am vazut ca nu a fost suficienta cantitatea de crema raportata la forma pe care am folosit-o eu ( 28 cm si inalta).

A doua zi, desfacem folia, asezam restul de piscoturi (daca raman).

Eu am curatat cateva banane pe care le-am asezat in strat egal pe toata suprafata de crema inchegata.

Restul de smantana il mixam cu putin zahar pudra vanilat si spritam peste tort.

Curatam fructele de kiwi, le feliem. Ornam tortul cu felii de fructe dupa bunul plac.

S-a incadrat perfect pana la marginea piscoturilor si a iesit si mai bun cu stratul de frisca si banane.

Se da la rece pana in momentul servirii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2016, 19:36
Prima venita
la 28.01.2016, 19:39
Doamne cum arata Lauriciule minunat! De cand ma stiu a fost tortul meu preferat Dau la schimb o praji cu cioco...merge....primesti? )) Sa nu zici nu te rog pentru ca nu accept refuzuri din partea ta! )))) ...
la 28.01.2016, 19:41
Ce enervanta esti! L-ai facut fara ciocolata!
la 28.01.2016, 19:44
Miha )
la 28.01.2016, 19:45
Fix ca Miha ziceam si eu ca ma cam enervezi )))))))))))))))
Si eu stiam ca daca pui Kiwi si ananas,nu se mai incheaga gelatina

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking