Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop de la compotul de ananas. Tot în acest sirop se vor umezi puțin și pișcoturile, la montarea tortului.
Se pune gelatina la înmuiat cu apă rece, pentru 10 minute. Apa trebuie să depășească gelatina cu aproximativ 3 cm.
Se mixează gălbenușurile cu: laptele cald, vanilia, amidonul alimentar (cine dorește) și zahărul tos, până ce acesta din urmă se dizolvă și apoi se dă compoziția la bain-marie pentru 10-15 minute. Se amestecă întruna în compoziție și când se îngroașă, după epuizarea timpului recomandat, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se strecoară stafidele și se păstrează siropul, pentru umezirea pișcoturilor.
Când compoziția s-a răcorit, se adaugă gelatina înmuiată (care a absorbit, între timp, toată apă) și se amestecă bine. Se adaugă stafidele înmuiate și coaja răzuită de portocale, după care se dă crema la răcoare, până ce se prepară frișca.
Se mixează smântâna grasă cu zahărul pudră adăugat ”în ploaie” și cu vanilia și când s-a format o frișcă legată, se adaugă în crema pentru tort, dată la răcoare. Se mixează bine și se dă iarăși la răcoare, până ce se pregătește tava pentru tort.
Se feliază fructele exotice: portocalele, bananele și kiwi. Feliile de portocale se curăță de coji, numai după ce au fost tăiate.
Se umezește vasul/forma în care va fi montat tortul, după care se întinde o folie alimentară, care va adera imediat și va face posibilă formarea unui tort frumos.
Se decorează cu fructe exotice feliate, atât baza, cât și pereții vasului, se toarnă o jumătate din cantitatea de cremă și apoi se pune un strat de felii de banane.
Peste acest strat de banane se toarnă restul de cremă și apoi se acoperă totul cu pișcoturi înmuiate în siropul în care au fost înmuiate și stafidele.
Se acoperă tortul cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru câteva ore, chiar peste noapte.
A doua zi, se ia folia alimentară de deasupra, se pune un platou și se răstoarnă ușor tortul. Grație foliei alimentare, tortul se va răsturna perfect și ușor, fără să-și modifice forma. Se îndepărtează folia alimentară care a îmbrăcat baza și pereții tortului, la montare și se poate felia și servi deja.