Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 9 oua
- 150 g zahar
- 60 ml ulei
- 150 g faina
- 3 linguri cacao
- 100 g alune de padure macinate
- 1 plic praf de copt
- Ingrediente crema:
- 250 g branza mascarpone
- 300 g Nutella
- 200 g unt cu 65% grasime
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 ml ulei
- 200 g alune de padure macinate
- 150 ml frisca lichida
- 1 foaie de napolitana (foi Lica)
- Ingrediente sirop:
- 5 linguri de zahar
- 1 cana de apa
- esenta de vanilie
- Ingrediente decor:
- Bomboane Ferrero Rocher
- Pudra de migdale
- Foi de napolitane sfaramate
- Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun. Puteti sa coaceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in 3 daca doriti.
Asadar, mixam spuma tare 3 albusuri. Adaugam 50 g zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam cele 3 galbenusuri si uleiul si continuam mixarea. Punem faina, cacaua, 2 linguri de alune si jumatate de lingurita (fara varf) praf de copt si amestecam usor, cu spatula, de jos in sus.
Tapetam o forma de tort rotunda (cu inel detasabil) cu o foaie de copt. Turnam blatul si il lasam la cuptor, la foc mic, pana cand trece testul cu scobitoarea. Repetam aceiasi pasi de inca doua ori.
Crema: Mixam branza mascarpone cu Nutella. Adaugam apoi untul (la temperatura camerei) taiat cuburi. Mixam bine dupa fiecare adaugare de unt.
Topim ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul, pe baie de aburi. Lasam ciocolata sa se raceasca putin si o adaugam peste crema. Adaugam alunele macinate si frisca batuta.
Sirop: punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume). Adaugam apoi apa, restul de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 1-2 minute.
Asamblare: Impartim crema in 3 parti (2 mai mari si 1 mai mica). Insiropam primul blat, punem prima parte din crema, presaram napolitana sfaramata, punem apoi al doilea blat insiropat, crema, napolitane, al treilea blat insiropat si ungem tortul cu restul de crema pe deasupra. Decoram tortul cu bomboane Ferrero Rocher, fulgi de ciocolata si napolitane sfaramate.
UN DELICIU!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|