Desert tort Intercontinental

Postat de miha in Torturi
19 Sep 2009 | 133927 vizualizari
Desert tort Intercontinental

by Medena

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albuşuri de ou
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 14 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de punctul de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul moale, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei. In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca), iar in cealalta nuca de cocos, macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tort Dobos

Postat de Oana

Desert Tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de...

Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de merisor67

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2009, 12:39
ce frumos arata
la 19.09.2009, 13:01
Multumesc Rivka!
la 19.09.2009, 16:09
Ce bunatateeeeee!
la 19.09.2009, 16:26
Tortul asta a fost un cadou dulce pentru cumnata mea,care si-a sarbatorit ieri ziua de nastere. Am apucat sa gust si eu din el si chiar a fost bun!
la 19.09.2009, 20:05
mama-mia tre-sa fie delicios.am sa incerc si eu

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking