Desert tort Iris - reteta 100

Postat de ladydi in Torturi
1 Mar 2017 | 3995 vizualizari
Desert tort Iris - reteta 100

Yuppy, am ajuns si eu la reteta 100. Pentru asa o cifra frumoasa, am pastrat aceasta reteta, pentru mine, de suflet. Este un tort pe care ni-l facea mama. Mama ii spunea tort Joffre, dar eu ii spun tort Iris, in memoria ei. Din motive obiective, nereusind sa ii facem ziua piticului ca de obicei, am facut mai multe tortulete cu care am mers la rude, prieteni, etc :) Va voi scrie cantitatile pentru 2 torturi mai mici sau unul maricel.

Ingrediente

  • 2 pachete unt
  • 500 g zahar
  • 100 g cacao
  • 8 galbenusuri
  • 400 g frisca
  • 400 g faina de biscuiti
  • cca 300 g nuca
  • 200 g visine din visinata
  • frisca si ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Coacem nuca la cuptor, cateva minute.

Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate un galbenus. Dupa aceea adaugam, pe rand, faina, cacaoa si frisca. Amestecam continuu pana obtinem o pasta. La sfarsit, adaugam nuca prajita si visinele din visinata. Tapetam un vas cu folie alimentara, punem compozitia si dam la congelator.

Pofta buna si La multi ani! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iris - reteta 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Postat de BakeUpArtist

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...

Citeste continuarea

Tort diplomat Mos Craciun

Postat de gicuta69

Tort diplomat Mos Craciun

  Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le  lasam sa fiarba pana devin ca o  smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2017, 06:38
Felicitări pentru numărul de retete si la mai mare! La multi ani!
la 01.03.2017, 06:50
la 01.03.2017, 07:41
Felicitari!
la 01.03.2017, 08:33
Felicitari pentru nr. de retete!
la 01.03.2017, 08:51
La cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking