Desert tort Iris - reteta 100

Postat de ladydi in Torturi
1 Mar 2017 | 3995 vizualizari
Desert tort Iris - reteta 100

Yuppy, am ajuns si eu la reteta 100. Pentru asa o cifra frumoasa, am pastrat aceasta reteta, pentru mine, de suflet. Este un tort pe care ni-l facea mama. Mama ii spunea tort Joffre, dar eu ii spun tort Iris, in memoria ei. Din motive obiective, nereusind sa ii facem ziua piticului ca de obicei, am facut mai multe tortulete cu care am mers la rude, prieteni, etc :) Va voi scrie cantitatile pentru 2 torturi mai mici sau unul maricel.

Ingrediente

  • 2 pachete unt
  • 500 g zahar
  • 100 g cacao
  • 8 galbenusuri
  • 400 g frisca
  • 400 g faina de biscuiti
  • cca 300 g nuca
  • 200 g visine din visinata
  • frisca si ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Coacem nuca la cuptor, cateva minute.

Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate un galbenus. Dupa aceea adaugam, pe rand, faina, cacaoa si frisca. Amestecam continuu pana obtinem o pasta. La sfarsit, adaugam nuca prajita si visinele din visinata. Tapetam un vas cu folie alimentara, punem compozitia si dam la congelator.

Pofta buna si La multi ani! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iris - reteta 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Postat de timea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2017, 06:38
Felicitări pentru numărul de retete si la mai mare! La multi ani!
la 01.03.2017, 06:50
la 01.03.2017, 07:41
Felicitari!
la 01.03.2017, 08:33
Felicitari pentru nr. de retete!
la 01.03.2017, 08:51
La cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking