Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

Postat de Constelatialeu in Torturi
20 Oct 2018 | 3233 vizualizari
Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca lunea se zice ca nici iarba nu creste....emoticon tavalit pe jos de ras.....ca nu creste iarba lunea, nu de altceva Am pregatit blaturile si cremele acasa si de asamblat l-am asamblat ''la mosie'' unde am facut o petrecere rurala... ...:D...LA multi ani, Valentin Alexandru ! Te iubim....

Ingrediente

  • Blat 28 cm
  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 14 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Blat 18 cm
  • 4 oua
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema de unt cu dulceata de fragi
  • 10 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • cca 200 g dulceata de fragi
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra
  • 230 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca lichida se mixeaza la final in crema
  • Pentru ornat
  • Choco sticks cappuccino
  • visine conservate
  • bomboane trufe razuite

Mod de preparare

Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi.

Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor, apoi am incorporat si faina si nucamacinata, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am turnat blatul in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. 

Blat 18 cm. Procedam la fel ca la blatul mare.

Sirop. Punem apa cu zaharul la fiert, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si punem esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt cu dulceata de fragi: Untul la temperatura camerei il frecam foarte bine, sa devina spumos. Separat punem apa cu zaharul sa fiarba ( 120 grade C) sau pana face multe basicute deasupra, cum se vede si in fotografie. In vasul robotului punem galbenusurile si apoi turnam siropul fierbinte si mixam pana se raceste siropul, apoi adaugam dulceata de fragi. Peste untul spumos, punem putin cate putin din amestecul de galbenusuri cu sirop de zahar, amestecam usor sa nu taiem crema.

Crema de ciocolata:Ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit cateva ore sau pana adoua zi, cand mixam bine pana, apoi adaugam si restul de 250 ml frisca lichida si continuam sa mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Taiem blaturile in cate 4 parti. Asezam intai din blatul mare prima parte si o insiropam, apoi intindem crema de unt, a doua parte de blat, insiropam, intindem crema, a treia parte blat, insiropam si intindem crema, a patra parte de blat insiropam si intindem crema de unt. Asezam in centru prima parte din blatul mic, insiropam si intindem crema, procedam la fel pana terminam cele patru parti de blat. Imbracam tortul cu crema de ciocolata si ormam tot cu crema de ciocolata, decoram cu visine si sticksuri cappuccino si radem bomboane trufe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort juma de centenar (reteta 1200)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Postat de timea

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de...

Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Postat de diaconta

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2018, 23:03
La multi ani!
la 20.10.2018, 23:55
Faina combinatiune ai facut
De tort zic,dar nici combinatiunea cu Vali nu a fost rea )))))))))
Sa traiesti Vali,sa fii sanatos si sa te mai tortureze Cleme mult si bine
la 21.10.2018, 07:33
La multi ani!
la 21.10.2018, 07:55
La mulți ani fericiți!
la 21.10.2018, 08:16
La multi ani!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking