Desert tort Pavlova

Postat de Ksenya in Prajituri
11 Sep 2017 | 40117 vizualizari
Desert tort Pavlova

    Astazi o sa postez aceasta reteta care, dupa parerea mea, este cel mai fin si delicat tort. Reteta de fata am modificat-o putin fata de cea originala, unde i-am pus si crema de vanilie. Despre istoria acestui tort nu are rost sa mai scriu, s-a tot scris pe acest site. Eu as adauga ca, pe cat pare simplu de facut, pe atat este de complicat. Mai jos o sa gasiti cateva trucuri care garanteaza reusita lui. Asa ca trec direct la treaba.

Ingrediente

  • bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 200 grame zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • un praf sare
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura otet
  • Crema vanilie reteta franceza originala
  • 4 gabenusuri
  • 100 zahar
  • 500 ml lapte
  • 30 grame amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • Frisca:
  • 500 -600 g smantana pentru frisca
  • esenta vanilie
  • 100 grame zahar
  • pentru ornat
  • fructe de padure
  • menta proaspata

Mod de preparare

 

 Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma, adaugam otetul, esenta de vanilie si amidonul, mixam din nou 2-3 min.

Pornim cuptorul la 100 grade C.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Facem un cerc si luam cu o spatula si formam blatul. Blatul trebue facut concav, acolo vom pune cremele, dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Nu marim temperatura, altfeli riscam sa crape blatul si sa se inegreasca blatul. Trebuie sa iasa un blat ferm si imaculat.

Intre timp, pregatim crema. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugam amidonul. Peste el adaugam laptele clocotit in fir subtire, amestecam bine. Transferam vasul pe aragaz, la foc mic, amestecam pana incepe sa clocoteasca. Oprim flacara. Crema e gata.

Trecem la crema de frisca.

Batem smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana capata consistenta si devine frisca, dam la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem usor de pe hartie, il transferam pe un platou, adaugam crema racita, ornam cu frisca si fructele de padure, pentru un gust mai fresh, adaugam menta proaspata.

Se da la frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Wild Pavlova

Postat de vanilla

Wild Pavlova

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda (...

Citeste continuarea

Mini tort Pavlova cu capsuni

Postat de mirela0911

Mini tort Pavlova cu capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se dizolva complet si obtinem o spuma tare. Se pune si zeama de lamaie, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2017, 17:51
delicios!!!
la 11.09.2017, 18:49
frumos
la 11.09.2017, 18:59
wow
la 11.09.2017, 19:40
Minunat si delicios
la 11.09.2017, 20:19
Nu stiu de ce, dar acest desert are o eleganta aparte!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking