Preparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa intorci castronul invers :) si nu cade spuma, adaugam otetul, esenta de vanilie si amidonul, mixam din nou 2-3 min.
Pornim cuptorul la 100 grade C.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Facem un cerc si luam cu o spatula si formam blatul. Blatul trebue facut concav, acolo vom pune cremele, dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Nu marim temperatura, altfeli riscam sa crape blatul si sa se inegreasca blatul. Trebuie sa iasa un blat ferm si imaculat.
Intre timp, pregatim crema. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, adaugam amidonul. Peste el adaugam laptele clocotit in fir subtire, amestecam bine. Transferam vasul pe aragaz, la foc mic, amestecam pana incepe sa clocoteasca. Oprim flacara. Crema e gata.
Trecem la crema de frisca.
Batem smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana capata consistenta si devine frisca, dam la rece.
Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem usor de pe hartie, il transferam pe un platou, adaugam crema racita, ornam cu frisca si fructele de padure, pentru un gust mai fresh, adaugam menta proaspata.
Se da la frigider 2-3 ore inainte de a fi servit.
Pofta buna!
Poti face reteta si in portii individuale Mini Pavlova, dar la fel de buna e si Rulada Pavlova
Recomandam si Tort Pavlova cu ciocolata