Prajiturele fine

Postat de Creatsa in Prajituri
5 Feb 2014 | 13540 vizualizari
Prajiturele fine

Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 180 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/decor:

  • fulgi de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 vf cutit colorant roz(optional)

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.

Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.

Mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .

Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.

Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.

Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele fine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Katy

Postat de Creatsa

Prajitura Katy

Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Postat de ancutsa

Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

     Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2014, 18:34
bun bun
la 05.02.2014, 18:43
ce idee faina!
la 05.02.2014, 18:47
ce faine sunt
la 05.02.2014, 18:47
Florentina
la 05.02.2014, 18:48
Laura ,initial nu am vrut sa le postez dar cand am vazut cat de bune sunt...

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking