Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata

Postat de eumimi in Torturi
27 Mai 2017 | 3489 vizualizari
Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata

Un tort cu crema de mascarpone si capsuni, foarte simplu, cu blat umed de vanilie. Delicios si nu este chiar asa complicat pe cat pare :)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
    • 4 oua
    • 200 g zahar
    • 90 ml apa fierbinte
    • 60 ml ulei
    • aprox. 250 g faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 esenta de vanilie
    Ingrediente crema 1 :
    • 500 g mascarpone
    • 400 g crema de ciocolata
    Ingrediente crema 2 :
    • 200 ml frisca lichida
    • 10-12 capsuni
    • + diverse ornamente pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si mixam.  Adaugam apoi, tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si amestecam cu o lingura de lemn. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade C.

Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 3-4 minute.

Pentru crema 2: mixam frisca spuma, adaugam capsunile si mixam pana cand acestea se faramiteaza bine. Eu am avut capsuni congelate, daca aveti proaspete si mai bine.

Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.

Deasupra am acoperit cu crema de mascarpone si am ornat cu cerculete de la surplusul de blat si cu flori din pasta de zahar + ornamente din comert.

Se da la rece cateva ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2017, 10:17
Delicios!
la 27.05.2017, 10:21
Ce tort delicios ai pregatit!
la 27.05.2017, 10:29
Multumesc!
la 27.05.2017, 10:55
Delicios tort
la 27.05.2017, 10:59

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking