Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 90 ml apa fierbinte
- 60 ml ulei
- aprox. 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Ingrediente crema 1 :
- 500 g mascarpone
- 400 g crema de ciocolata
Ingrediente crema 2 :
- 200 ml frisca lichida
- 10-12 capsuni
- + diverse ornamente pentru ornat
Mod de preparare
Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si mixam. Adaugam apoi, tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si amestecam cu o lingura de lemn. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade C.
Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 3-4 minute.
Pentru crema 2: mixam frisca spuma, adaugam capsunile si mixam pana cand acestea se faramiteaza bine. Eu am avut capsuni congelate, daca aveti proaspete si mai bine.
Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.
Deasupra am acoperit cu crema de mascarpone si am ornat cu cerculete de la surplusul de blat si cu flori din pasta de zahar + ornamente din comert.
Se da la rece cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|