Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Postat de amalia01 in Torturi
3 Aug 2017 | 3279 vizualizari
Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Imi place sa gatesc. De toate- retete simple, mostenite sau inventate, retete sofisticate, gasite pe bloguri culinare si reinventate. Pentru ca asa sunt eu, un amalgam de trairi si idei.  

    Micuta mea mi-a spus ca ii este dor de un tort de ciocolata cu fructe. Numai ca nu prea aveam chef de copt si nici de eternul tort rapid cu mascarpone si piscoturi. Vroiam altceva. Mai special. Mai sanatos. Mai gustos. 

    Am cautat, am lasat sa treaca o noapte peste ideile gasite si, dimineata, stiam ce voi pregati.
Este un tort rapid, delicios si foarte satios. M-am distrat pregatindu-l, m-am relaxat, iar micuta mea a fost entuziasmata: " mami, este cel mai <> tort pe care l-ai facut vreodata!" 
  De ce altceva mai are nevoie o mama?

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g nuca de cocos raw
  • 100 g faina de migdale dulci raw
  • 60 g curmale deshidratate fara samburi
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • 150 g ulei de cocos
  • un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
  • pentru crema:
  • 85 g curmale deshidratate fara samburi
  • 1/2 avocado
  • 3 lgt miere
  • 60 ciocolata neagra rasa
  • pentru umplutura si decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • nuca de cocos
  • fructe de padure proaspete / congelate

Mod de preparare

Blatul:
   Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.
Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei, te poti ajuta de blender. Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).


Crema:
   Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.


Montare:
O tava cu pereti detasabili (a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.
    Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.
    Asezi 1/3 din crema peste blat, apoi presari fructele.
Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.
    Dai la rece pentru 10 minute.
   Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.
Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.


Daca vrei, poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.

   Sa aveti pofta!

Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

Postat de rhapsody

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza...

Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de mirela0911

Desert tort Raffaello

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2017, 14:50
la 03.08.2017, 15:22
Super!
la 03.08.2017, 16:31
Super, super fain și delicios....mai ales pentru copii!
la 03.08.2017, 17:32
mmm ce bun!
la 03.08.2017, 18:31
Cred ca tare bun a fost!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking