Desert tort rozaliu cu fructe de padure

Postat de gabrielasfechis in Torturi
7 Mai 2017 | 2748 vizualizari
Desert tort rozaliu cu fructe de padure

M-am decis asa urgent sa fac un tort.. l-am umplut cu ce am avut prin bucătărie ☺

Ingrediente

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 2pliculete zahar vanilat cu scorțișoară
  • 9 linguri faină
  • Crema 1
  • 1 plic crema de vanilie pt tort
  • 250 ml lapte
  •  2-3 linguri zahar pudra
  • Crema 2
  •  200 gr crema de brânză cu smântână sau clasică
  •  100 ml frișca lichida
  •  3-4 linguri zahar pudra
  •  câteva picături de colorant rosu sau gem de căpșuni
  • Pentru ornat
  • fructe de pădure congelate
  • floricele de zahar pt ornat

Mod de preparare

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul.
Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam si faina la fel ca si gălbenușurile. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul preîncălzit, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt tortul, il scoatem din cuptor si il lăsăm sa se răcească bine. Dupa ce s-a răcit, il tăiem in două si în interior punem crema 1, iar deasupra punem crema 2.


Crema 1: Intr-un bol, mixam ingredientele la viteza mica, 1 minut, apoi inca 3 minute, la viteza mare, până se întărește.
Crema 2 : Pt inceput, mixam frișca lichida, apoi adăugăm crema de brânză, colorantul si zaharul pudra si mixam pana se întărește.
Dupa ce am umplut tortul, il ornam pe deasupra cu floricelele si la mijloc, punem fructele de pădure.
Poftă bună 😊

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rozaliu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Desert tort M

Postat de Constelatialeu

Desert tort M

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2017, 17:49
Ce bunatate de tort!
la 07.05.2017, 18:29
Minunat!
la 07.05.2017, 18:35
As servi o felie!
la 08.05.2017, 09:18
Minunat!
la 08.05.2017, 21:04
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking