Desert tort rozaliu cu fructe de padure

Postat de gabrielasfechis in Torturi
7 Mai 2017 | 2762 vizualizari
Desert tort rozaliu cu fructe de padure

M-am decis asa urgent sa fac un tort.. l-am umplut cu ce am avut prin bucătărie ☺

Ingrediente

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 2pliculete zahar vanilat cu scorțișoară
  • 9 linguri faină
  • Crema 1
  • 1 plic crema de vanilie pt tort
  • 250 ml lapte
  •  2-3 linguri zahar pudra
  • Crema 2
  •  200 gr crema de brânză cu smântână sau clasică
  •  100 ml frișca lichida
  •  3-4 linguri zahar pudra
  •  câteva picături de colorant rosu sau gem de căpșuni
  • Pentru ornat
  • fructe de pădure congelate
  • floricele de zahar pt ornat

Mod de preparare

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul.
Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam si faina la fel ca si gălbenușurile. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul preîncălzit, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt tortul, il scoatem din cuptor si il lăsăm sa se răcească bine. Dupa ce s-a răcit, il tăiem in două si în interior punem crema 1, iar deasupra punem crema 2.


Crema 1: Intr-un bol, mixam ingredientele la viteza mica, 1 minut, apoi inca 3 minute, la viteza mare, până se întărește.
Crema 2 : Pt inceput, mixam frișca lichida, apoi adăugăm crema de brânză, colorantul si zaharul pudra si mixam pana se întărește.
Dupa ce am umplut tortul, il ornam pe deasupra cu floricelele si la mijloc, punem fructele de pădure.
Poftă bună 😊

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rozaliu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Marin

Postat de doralinda72

Tort Marin

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri, apoi le bateti cu putina sare pana devine spuma. Adaugati zaharul cate putin si mai bateti inca cca 5 min pana devine o compozitie destul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2017, 17:49
Ce bunatate de tort!
la 07.05.2017, 18:29
Minunat!
la 07.05.2017, 18:35
As servi o felie!
la 08.05.2017, 09:18
Minunat!
la 08.05.2017, 21:04
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking