Desert tort Sebastian

Postat de Constelatialeu in Torturi
16 Iul 2021 | 3004 vizualizari
Desert tort Sebastian

Din categoria cadouri dulci. La multi ani ,Sebi !

Ingrediente

  • Blat -28 cm
  • 420 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingura ness granulat
  • Sirop
  • Siropul de la visinele conservate in suc propriu
  • Crema
  • 6 oua mici
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt cu 82% grasime
  • sirop de lavanda
  • Visine conservate-n suc propriu
  • ciocolata topita
  • frunze de menta
  • flori de lavanda

Mod de preparare

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la fel am procedat si cu faina si nessul.Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 28 cm, am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca pana a doua zi.

Crema : Am scos untul din frigider sa se inmoaie, apoi l-am frecat bine. Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si am pus sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade ( daca nu ai termometru, lasi sa fierba pana face bule multe si marunte).In bolul mixerului am pus ouale, le-am mixat 2-3 min, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat pana ce crema de oua a inceput sa se raceasca si sa-ti tripleze volumul, am adaugat la final cca 1 lingura de sirop de lavanda si am mai mixat 2-3 min. Crema obtinuta ( neaparat sa fie rece, altfel topeste untul)se adauga putin cate putin peste untul moale si se mixeaza, se procedeaza la fel pana se termina crema de oua de incorporat in unt. Este o crema foarte fina, deloc gretoasa si usor de lucrat cu ea.

Am pus visinele conservate-n suc propriu intr-o strecuratoare, cu siropul de la visine am insiropat blatul de tort, iar cu visine am ornat tortul.

Asamblare: Blatul de tort rece l-am sectionat in 4, am asezat prima parte de blat pe un platou, l-am insiropat, apoi am intins un strat de crema si am ornat cu visine, am procedat la fel si cu restul de blat. Am imbracat tortul in crema si apoi am ornat cu crema ramasa, am decorat cu ciocolata topita, frunze de menta si flori de lavanda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sebastian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Desert tort ecler cu capsuni

Postat de merisor67

Desert tort ecler cu capsuni

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2021, 16:21
Ce frumos e!
la 16.07.2021, 17:36
la 16.07.2021, 19:22
super tortuletul
la 16.07.2021, 19:23
Foarte frumos!
la 17.07.2021, 09:14
Daca-i cu nuca, sigur e deliciu! Unii stiu...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking