Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Postat de panacris in Torturi
26 Apr 2019 | 2766 vizualizari
Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta  Cunoscand-o pe Simona Callas, i-am spus ca, daca respecti toti pasii, n-are cum sa nu iasa bun. Asa ca aceasta reteta e mai mult preparata de Eduard ;) eu doar cu logistica, sfaturile, sustinerea si pozat-ul ;) si nu in ultimul rand descrierea retetei ;)

Ingrediente

  • Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g,
  • Dulce de leche, pe romaneste dulceata de lapte, sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g,
  • Unt grasime 80% cca. 200 g,
  • Oua 3 bucati,
  • Zahar brun cca. 75 g,
  • Frisca Meggle cca. 300 g,
  • Fructe de padure cca. 300 g,
  • Tort Jelle Dr Oetker 1 plic,
  • Zahar brun 2 linguri.

Mod de preparare

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e important ca toate sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza usor pana se obtine o crema omogena.

Apoi se mixeaza frisca, fara zahar, pana se obtine o crema pufoasa.

Urmeaza ansamblarea tortului: intr-un vas incapator, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuti, un strat de crema de caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema. Atentie, ultimul strat va fi de biscuiti. Se lasa la rece minim 3 ore sau mai bine pana a doua zi! Tortul se poate orna cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau si mai bun cu jeleu de fructe de padure, ce vor balansa gustul dulce al desertului.

Gelatina rosie, tort Jelle de la Dr Oetker, se dizolva in cca. 250 ml apa rece si 2 linguri de zahar brun, apoi se pune la fiert la foc mic pana ce devine translucida (vedeti instructiunile de pe ambalaj!) apoi se adauga fructele de padure, se amesteca usor si se lasa la racorit, apoi se toarna peste tortul racit, lasandu-se la rece inca minim 3 ore.

Spor, multa rabdare si pofta buna! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Seherezada cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tort Curcubeu

Postat de AlexTeacher

Desert Tort Curcubeu

PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Amesteci faina cu cacaua. Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2019, 17:47
la 26.04.2019, 17:49
la 26.04.2019, 18:14
Vrea sa-si impresioneze Seherezada ?
la 26.04.2019, 19:01
Foarte tare )) A citit si el reteta acum? ))
la 26.04.2019, 19:03
Si eu vreau sa încerc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking