Desert tort Tamara

Postat de Constelatialeu in Torturi
12 Iun 2017 | 4899 vizualizari
Desert tort Tamara

Cum am mai zis, am obiceiul sa fac daruri dulci, pentru maine 13 iunie un calduros  ( 32 grade afara garantat) ''La multi ani, Tamara-Loredana ! '' sa-ti fie viata presarata cu sanatate si multe bucurii pentru ca meriti.....

Ingrediente

  • Blat -forma de 18 cm
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca taiata grosier
  • Jeleu de caise
  • 400 g caise curatate de coaja si fara samburi
  • 20 g amidon alimentar
  • 2 foi gelatina( 4 grame)
  • 3 linguri zahar
  • Crema
  • 200 g cicolata neagra
  • 100 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • Krant
  • 150 g nuca
  • 4 linguri zahar
  • Decor
  • ciocolata topita
  • inimioare si bombonele colorate

Mod de preparare

Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.

Blat. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Mixam galbenusurile cu zaharul pana  se topeste zaharul, apoi adaugam faina si nuca taiata grosier. La final, incorporam abusurilel batute spuma, cu miscari lente, de jos in sus. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit; este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Krant: Intr-o craticioara, punem zaharul la caramelizat, cand e caramelizat, adaugam nuca, amestecam bine si intindem compozitia pe un fund uns cu ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca; cand s-a racit, cu ajutorul unui ciocanel, pisam krantul pe care l-am bagat intr-o punga.

Jeleu de caise: Curatam caisele de coaja si de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si amidonul si pasam bine, apoi punem pe foc cca. 5-6 min, apoi trecem amestecul prin sita, si punem din nou la fiert, amestecand continuu. Separat, punem la hidratat gelatina, in apa rece. Cand jeleul incepe sa se ingroase, stingem focul, adaugam gelatina stoarsa si amestecam bine. Lasam sa se tempereze putin, cat pregatim asamblarea.

Forma in care am copt blatul, o imbracam in folie alimentara, asezam prima parte de blat, presaram krant pe toata suprafata, apoi turnam jeleul si dam la frigider cca 2-3 ore, pana se intareste bine. Apoi se scoate, presaram krant si intindem jumatate din crema, asezam al doilea blat si deasupra restul de crema. Ornam cum ne trece prim cap, cu ciocolata topita, krant, inimioare si bombonele si niste flori de decor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tamara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura si mascarpone

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2017, 18:59
La mulți ani Tamara
la 12.06.2017, 19:18
la 12.06.2017, 19:55
Norocoasă Tamara Loredana ! Așa bunătate cine n-ar vrea?
la 12.06.2017, 20:02
ce cadou delicios! ma inscriu pentru anul urmator
la 12.06.2017, 21:17
ce cadou dulce si frumos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking