Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- Ingrediente blat:
- 4 oua
- 50 g unt topit
- 5 linguri de zahar
- 1 cana de faina
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
Ingrediente crema:
- 3 galbenusuri
- 4 linguri de zahar pudra
- 2 cutii mascarpone ( 500 g)
- 200ml frisca lichida
- + cacao
- + piscoturi
Ingrediente sirop:
- 300 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 50 ml cafea
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Intre timp, pregatim crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.
Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.
Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.
Acoperim cu crema si presaram cacao.
Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort tiramisu reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|