Desert tort tiramisu reteta nr. 300

Postat de eumimi in Torturi
21 Sep 2017 | 5457 vizualizari
Desert tort tiramisu reteta nr. 300

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata si un tort delicios cu blat de casa si reteta cu nr. 300 pe Bucataras!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat:
    • 4 oua
    • 50 g unt topit
    • 5 linguri de zahar
    • 1 cana de faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri de zahar pudra
    • 2 cutii mascarpone ( 500 g)
    • 200ml frisca lichida
    • + cacao
    • + piscoturi
    Ingrediente sirop:
    • 300 ml lapte
    • 5 linguri de zahar
    • 50 ml cafea

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute. 

Intre timp, pregatim crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.

Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.

Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.

Acoperim cu crema si presaram cacao.

Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort tiramisu reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort festiv pentru Paste

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort festiv pentru Paste

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2017, 17:48
Felicitari pentru cele 300 de retete minunate!
la 21.09.2017, 17:55
La cât mai multe rețete! Felicitări!
la 21.09.2017, 17:56
Felicitari!
la 21.09.2017, 18:28
Bravo, Mimi! Felicitări și la mai multe, care să ne încânte!
la 21.09.2017, 19:18
Felicitari, la cat mai multe retete delicioase !

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking