Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
7 Ian 2016 | 50234 vizualizari
Desert Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală, sub forma de tort Si daca tot este sarbatoare, astazi va servesc cu un tort bun.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri).
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea.

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.

Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Postat de gicuta69

Desert tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri...

Citeste continuarea

Desert tort tiramisu reteta nr. 300

Postat de eumimi

Desert tort tiramisu reteta nr. 300

Tiramisu reţetă originală Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 15:30
ce bine arata
la 07.01.2016, 15:33
minunat
la 07.01.2016, 15:35
Asteptam sa ne servesti!
la 07.01.2016, 15:42
Cât de bine arată!
la 07.01.2016, 15:43
Ce frumos este !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking