Desert tortul Fructele marii

Postat de RODIMUR in Torturi
19 Aug 2020 | 2521 vizualizari
Desert tortul Fructele marii

De mult timp plănuisem să fac acest tort, cu singurele fructe de mare pe care le mănânc și chiar cu mare plăcere... Iată că în week-end-ul care a trecut am atins și acest obiectiv. Pentru a reprezenta nisipul de pe plajă am folosit biscuiți răzuiți și zahăr brun, iar din loc în loc ornamente galbene. Pentru a reprezenta marea nu am folosit colorant alimentar albastru, întrucât mie mi se pare că marea are și nuanțe verzui, nu numai albăstrii și uneori razele soarelui sclipesc în valurile unduitoare. Așa că că am folosit bombonele decor albastre sau verzi, iar pe alocuri, steluțe galbene. Această opțiune decorativă a însemnat cam multă bătaie de cap, să aleg bombonelele verzi și albastre dintre cele multicolore, de parcă aș fi ales macul de nisip. Fructele de mare sunt peste tot, pe plajă, sau în mare și fac deliciul și frumusețea acestui tort delicios și aromat. Ceea ce a dat gustul excelent al tortului nu a fost doar crema de ciocolată albă cu mascarpone și unt, ci și aromele folosite, ca și blatul cu nucă rumenită. În final a ieșit unul din cele mai bune torturi pe care le-am făcut.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 150 grame de zahăr tos
  • 100 grame de făină albă
  • 75-100 grame de nuci rumenite, măcinate
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru cremă:
  • 250 grame de mascarpone
  • 250 grame de ciocolată albă
  • 200-250 grame de unt (peste 80% grăsime)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de esență de rom
  • Pentru sirop:
  • 150 ml de apă
  • 4 linguri încărcate de zahăr tos
  • 1 linguriță de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 4-5 biscuiți răzuiți
  • 1-2 linguri de zahăr brun
  • ornamente decor
  • ciocolată belgiană (fructe de mare)

Mod de preparare

Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când compoziția a luat volum și nu se mai simte zahărul, se adaugă pe rând gălbenușurile și se mixează întruna, pentru omogenizare. La urmă se adaugă în ploaie făina albă, amestecată cu praful de copt și în sfârșit nuca rumenită și măcinată.

Când compoziția este omogenă, se oprește mixarea și se toarnă în forma de copt. Se dă blatul la cuptor, la temperatură medie, până ce crește și se rumenește frumos. Atunci se oprește focul, iar blatul se mai lasă puțin în cuptor, până ce se mai răcorește puțin, după care se scoate și se lasă până a doua zi, când se taie în trei straturi/foi egale.

Se face crema de ciocolată albă cu mascarpone și unt după rețeta: 

https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-ciocolata-alba-cu-mascarpone-si-unt-93792.html

Când crema este gata, se dă la frigider, până la montarea tortului.

Se face un sirop din: apă și zahăr, iar când este ușor legat, se ia de pe foc și se lasă să se răcorească, după care se adaugă esența de rom.

Se însiropează prima foaie de blat, se unge cu cremă, se suprapune cea de-a doua foaie de blat, se însiropează, se unge cu cremă și apoi se acoperă cu ultima foaie de blat, care se însiropează și ea cu siropul rămas. Se unge tortul cu crema rămasă, deasupra și de jur împrejur. 

Pe o jumătate a tortului se presară biscuiți răzuiți în prealabil pe răzătoarea fină și apoi se presară zahăr brun. Pe cealaltă jumătate a tortului se presară ornamente albastre și verzi. Apoi se presară pe alocuri steluțe galbene. În final, se decorează tortul cu fructe de mare din ciocolată.

Se dă tortul la frigider pentru câteva ore, după care se poate porționa și servi. Se păstrează la frigider, până ce se termină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul Fructele marii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Blat de tort roz colorat natural

Postat de simonacallas

Blat de tort roz colorat natural

Pornim cuptorul, ca să se încingă. Pregătim o tavă rotundă pe care o ungem cu unt/margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.  Făina o cernem cu praful de copt....

Citeste continuarea

Desert tort cu cappuccino si mascarpone

Postat de sufletista

Desert tort cu cappuccino si mascarpone

Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2020, 22:06
Ce bunătate de tort!
la 19.08.2020, 22:10
Îți mulțumesc frumos, Merișor!
la 20.08.2020, 00:37
la 20.08.2020, 00:37
la 20.08.2020, 06:46
super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking