Desert tortul meu - 53 de veri

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Aug 2022 | 2310 vizualizari
Desert tortul meu - 53 de veri

N-aveam nici un chef, cand trebuie sa-mi fac mie tort mi se cam taie......nu ca la maioneza....ca la taiat de chef, unde pui ca e si ditamai canicula care bantuie pe afara. Pana la urma am mesterit eu ceva, iar daca nu este bun am si varianta de avarie, profiterol. Hai sa-mi fie  cu la multi ani si ce-o mai pica pe langa, nu-s pretentioasa, sanatoasa sa fiu.

Ingrediente

  • Mouse de mango si ciocolata alba Callebaut
  • 2 forme de silicon cu modele diferite
  • 600 g piure de mango ( l-am luat de-a gata, nu m-am chinuit eu sa-l fac)
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 3 oua
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime- batuta o frisca mai moale
  • Mouse de ciocolata neagra Callebaut
  • forma de tort 26 cm cu inel detasabil
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime
  • 7 g gelatina
  • 200 ml smatana de gatit La Dorna 32% grasime -batuta o frisca mai moale
  • piscoturi pentru baza tortului
  • decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Este un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape.

Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si le-am omogenizat in piureul de mango, am pus pe baie de abur sa se infierbante, amestecand continuu, am adaugat si ciocolata alba. Am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc amestecul si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de mango apoi am umplut formele de silicon, am avut 12 un model si 8 alt model. Am dat formele la congelator pana a doua zi.

Etapa 2. Dupa ce formele au stat la congelator toata noaptea, a doua zi le-am scos din congelator si am scos mouse-urile din forme. Am luat o forma de tort cu inele detasabil din silicon, am pus si-o banda de folie acetata, apoi am asezat ca baza piscoturi, nu le-am insiropat, probabil de lene. Peste piscoturi am asezat mous-urile de mango, alternand formele, mi-au intrat 19 buc, pe al 20-lea l-am mancat ca o calica....:)))))))))))))))))). Dupa ce am pregatit forma de tort m-am apucat de mouse-ul de ciocolata.

Mouse de ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidrata in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 3 oua cu zaharul pudra, am adaugat 200 ml smantana, am omogenizat. Am pus si ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tars castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade,  intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de ciocolata. Compozitia obtinuta am turnat-o cu grija in forma de tort. Am dat la congelator pentru 5-6 ore. Dupa care am scos tortul din forma si am decorat cu ciocolata neagra topita si cu pepite de ciocolata alba si neagra. Hai ca l-am scris si pe asta, sper ca n-am uitat nimic....La multi ani, Clementino !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul meu - 53 de veri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Himalaya

Postat de Lia1

Tort Himalaya

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2022, 01:16
La multi ani!
la 06.08.2022, 07:39
La multi ani!
la 06.08.2022, 08:30
La multi ani!
la 06.08.2022, 23:09
Sa-ti fie la multi ani !!! De tort nu ma mai gandesc , ca doar mesteresti tu ceva !!!!
la 08.08.2022, 08:32
La multi ani!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking