Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Postat de simona72 in Torturi
10 Ian 2019 | 3052 vizualizari
Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Tortuletul acesta este unul simplu, gustos si poate cel mai important, fara zahar. In fiecare an, de ziua socrului pregatesc un tort fara zahar. In acest an, pentru prepararea tortului am folosit produse de la „Bunatati din natura”. Merita sa le faceti o vizita in camara, sa le descoperiti produsele sanatoase dar si pe cele fara zahar, precum si gama de dulceturi, siropuri, bauturi de casa, dar si cadouri.  Pentru tortul meu am folosit merdenchi, care este o peltea din must alb, un produs natural fara ados de zahar. Pe langa merdenchi am folosit la crema sirop de struguri si mar, tot fara zahar.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 linguri pline cu merdenchi
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita cacao neagra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 100 ml sirop de struguri si mar
  • 1 lingura gelatina granule
  • 500 gr capsuni proaspete
  • In plus :
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Bombonele pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. La final se adauga faina, cacaua si praful de copt, se amesteca cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Se pune aluatul intr-o tava rotunda cu margini detasabile, de 18 cm, unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Se coace blatul in cuptorul incins la 175 grade C, pentru 25-30 minute. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Se taie partea tuguiata de deasupra pentru a indrepta blatul. Ceea ce am taiat, se sfarama in bucatele si se foloseste la decorarea tortului.

300 gr capsuni se taie cubulete, iar restul, le alegem pe cele mai frumoase si le folosim la decorarea turtului.

Pentru crema: se mixeaza smantana pentru frisca pana capata consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza pana la incorporare. Luam 2-3 linguri din siropul cu struguri si mar, adaugam 50 ml apa si avem gata siropul pentru insiropat blatul. Siropul de struguri ramas il punem intr-un castronel, adaugam gelatina si o lasam sa se hidrateze 10 minute. Dizolvam gelatina pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu fiarba. Peste siropul cu gelatina punem capsunile taiate cuburi si amestecam. Adaugam la crema cu mascarpone si amestecam usor pana la incorporare.

Asamblare: punem blatul inapoi in forma in care l-am copt. Insiropam blatul cu siropul facut anterior. Punem crema de mascarpone cu capsuni peste blat, dar mai oprim cateva linguri de crema (fara capsuni) pentru ornat. Acoperim cu folie de prospetime si-l dam la frigider pentru 3-4 ore. Scoatem tortul din forma de copt, peste el turnam ciocolata topita, marginile le imbracam in firimiturile de blat, iar pe suprafata tortului, peste ciocolata, cu un pos facem cateva forme din crema ramasa. Decoram cu capsuni proaspete si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Postat de simona72

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2019, 21:22
la 10.01.2019, 21:28
frumos
la 10.01.2019, 22:19
Foarte bun!
la 10.01.2019, 22:28
Ce tortuleț frumușel...!
la 10.01.2019, 22:38
Mulțumesc! 😘

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking