Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

Postat de RODIMUR in Torturi
19 Iul 2020 | 2715 vizualizari
Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

Am făcut acest tortuleț în urmă cu mai mult de două săptămâni, din ceea ce mai aveam în casă: pișcoturi de șampanie, ciocolată, fructe, o cutie cu mascarpone, smântână și un rest de cremă patisieră de la alte dulciuri. Mi-a fost de folos crema patisieră, pentru că nu aveam decât o cutie de mascarpone, ceea ce era cam puțin pentru tortulețul pe care îl planificasem. Dacă aș fi avut mai multe pișcoturi, aș fi putut să fac un tort mai mare pentru că cele două creme erau suficiente (întotdeauna fac mai multă cremă ca să fiu sigură că ajunge).  

Ingrediente

  • 24 pișcoturi de șampanie
  • Pentru crema patisieră:
  • 300 ml de lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 60-75 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 250 grame de mascarpone
  • 250 grame de smântână (pentru frișcă)
  • 50 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 2 plicuri de cappuccino
  • esență de rom
  • Pentru decor:
  • 250 grame de afine
  • 4-5 căpșuni
  • 50-75 grame de ciocolată
  • frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă. Atunci se ia de pe foc și se lasă la răcit, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă.

Între timp se face frișca, mixând smântâna rece cu zahărul pudră și cu cel vanilinat. Când frișca este bine legată, se adaugă puțin câte puțin în mascarpone și se amestecă pentru omogenizare, după care se dă la frigider.

Cât timp cremele stau la răcit, se face siropul din: apă, zahăr tos, zahăr vanilinat și cappuccino. Când siropul s-a răcit, se adaugă și esența de rom, după gust.

Se pregătesc fructele și ciocolata.

Pișcoturile se înmoaie o secundă în siropul răcit și se pune primul start, pe platou. Se acoperă stratul de pișcoturi cu un strat de cremă patisieră, se răzuiește ciocolată și se distribuie afinele.

Se continuă cu al doilea strat de pișcoturi însiropate, se pune un strat de cremă de mascarpone și se distribuie din nou afine și se răzuiește ciocolată.

Se pune al treilea strat de pișcoturi însiropate, se acoperă cu restul de cremă patisieră, se distribuie afine și se răzuiește ciocolată, după care se pune ultimul strat de pișcoturi însiropate, acoperite cu restul de cremă de mascarpone.

Se decorează tortulețul cu afine, ciocolată răzuită grosier, sferturi de căpșuni și frunze de mentă. Se dă la rece, până ce se termină.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de Alepaty

Desert tort Diplomat

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu

Desert tort musuroi cu krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2020, 22:26
Ce bine arata!
la 19.07.2020, 22:28
la 19.07.2020, 22:32
Mulțumesc frumos, Andra!
la 19.07.2020, 22:32
Mulțumesc frumos, Meea!
la 19.07.2020, 23:27
Delicios tortulet!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking