Desert tortulet Sf.Clement

Postat de Constelatialeu in Torturi
23 Ian 2018 | 3099 vizualizari
Desert tortulet Sf.Clement

Mi-am amintit ca azi sunt sfanta, asa ca mi-am tras un tortulet rapid, rapidulet......La multi ani mie !

Ingrediente

  • 24 piscoturi
  • 1 cutie mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • cca 4-5 linguri de dulceata de capsuni
  • 10 g gelatina
  • Sirop
  • 2-3 lingurite ness
  • 2 linguri de coniac
  • 2 linguri apa
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura zahar farin
  • Decor
  • trufe

Mod de preparare

Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa).

Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat gelatina hidratata. Acest amestec l-am turnat peste mascarpone, am amestecat bine, apoi am incorporat si frisca. Am amestecat nessul cu coniacul si apa. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, diametrul 18 cm, am imbracat forma cu folie alimentara si am asezat piscoturile inmuiate in ness, atentie nu inmuiati mult ca se vor farama...am taiat din piscoturi la inaltimea formei, bucatile taiate le-am asezat ca baza, apoi am turnat jumatate din compozitia, am inmuiat si restul de piscoturi, pe care le-am rupt in bucati mai mici, am turnat restul de compozitie, am dat tortul la frigider cca 3 ore, apoi l-am scos din forma am razuit deasupra cateva trufe si pe cateva trufe le-am lasat intregi.

Cam asta a fost povestea....inca n-am gustat din el....urmeaza......care-mi suni la usa.....aud....:)))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet Sf.Clement" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...

Citeste continuarea

Desert tort cu frisca si nuca

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu frisca si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2018, 19:13
Deja ai început să ne delectezi cu torturi delicioase...! Dar văd că e vorba de un sfânt, nu de o sfântă...!
la 23.01.2018, 19:13
frumos
la 23.01.2018, 19:13
La mulți ani! Sărbătorești cu Adi
la 23.01.2018, 19:20
Da Merisor, azi cu Adi si in Noiembrie cu Padre, ma tin scai de amandoi....)
la 23.01.2018, 19:42
Pai si ce Rodica eu nu-s Sfanta Clemace?

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking