Desert torturi cu crema de fondant si vanilie

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2021 | 2772 vizualizari
Desert torturi cu crema de fondant si vanilie

Am facut 2 torturi, unul patrat si unul rotund, ca sa scap mai repede....:)))))))))))))) unul pentru noi, altul pentru mama. 

Ingrediente

  • Blat rotund ( 20 cm diametru)
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca prajita si macinata
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Blat patrat ( o tava cu dim 23/23 cm)
  • 5 oua
  • 5 linguri nuca prajita si macinata
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 750 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema de vanilie
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • un praf de sare
  • 700 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Crema de unt cu fondant
  • 500 g unt cu 82% grasime
  • 300 g fondant
  • 50 g cacao
  • 3 linguri apa
  • Frisca
  • 500 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 2 linguri zahar farin
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • colorant verde

Mod de preparare

Am pregatit blaturile cu o seara inainte.

Blat rotund : Am folosit un inel de tort reglabil, l-am reglat la 20 cm diametru, l-am imbracat in hartie de copt si l-am asezat in tava aragazului. Intr-un castron am mixat bine albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus.La final am incorporat faina cernuta si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am folosit un bat de frigaruie sa verific daca este copt. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca  pana a doua zi.

Blat patrat : Am folosit o tava cu pereti mai inalti si dimensiuni de 23/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat bine albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus.La final am incorporat faina cernuta si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am folosit un bat de frigaruie sa verific daca este copt. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca  pana a doua zi.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am stins focul si am adaugat esenta de rom. Am lasat sa se raceasca.

Crema de vanilie : Intr-un vas de inox am pus ouale , zaharul si amidonul si am amestecat bine, apoi am diluat cu lapte. Am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se ingroase crema. Am stins focul, am adaugat esenta de vanilie si am amestecat. Am asezat pe suprafata cremei folie alimentara si am lasat sa se raceasca crema pana a doua zi.

Crema de unt cu fondant :Crema aceasta am facut-o a doua zi cand am si umplut si ornat torturile. Untul la temperatura camerei l-am mixat cu cacao. Fondantul cu apa l-am pus pe baie de abur sa se incalzeasca si sa se dilueze. Apoi am adaugat lingura cu lingura fondant cald peste unt si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma nu foarte tare.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un castron pe care l-am tinut 20 min la frigider, am adaugat zaharul si intaritorul de frisca si am mixat pana am obtinut o frisca ferma numai buna de ornat.

Am sectionat blatul rotund in 4 parti aproximativ egale iar blatul patrat in 3 parti aproximativ egale. Am asezat fiecare blat pe cate un platou si am inceput sa formez torturile, am inceput cu crema de vanile pe care am mixat-o cateva minute inainte sa o intind pe tort, la blatul rotund am avut  blat  insiropat si crema de vanilie, blat insiropat si crema de unt, blat insiropat si crema de vanilie , blat insiropat si crema de unt, am imbracat tortul in crema de unt si am ornat cu frisca . La blatul patrat am avut, blat insiropat si crema de vanilie, blat insiropat si crema de unt, blat insiropat si crema de vanilie, marginile tortului le-am imbracat cu crema de unt, am ornat cu crema de unt si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert torturi cu crema de fondant si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 52

Postat de Constelatialeu

Desert tort 52

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu cappuccino si ciocolata

Postat de madi_marin

Desert tort cu cappuccino si ciocolata

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2021, 22:03
Minunat! Sa aveti pofta!
la 30.12.2021, 22:43
Arată foarte bine, Cleme!
la 30.12.2021, 22:50
la 30.12.2021, 23:06
Tare bun!
la 31.12.2021, 00:29
Yammy - Yammy !!!! Trebuia sa mai faci si unul pastrat !!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking