Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.
Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.
Cremele:
Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, într-un bol adaugi 3 lingurițe de coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi 2 lingurițe de coulis de mure. Omogenizezi.
Montare:
Tai fiecare prăjitură în două foi și retușezi capacul, astfel încât să fie drept și să-l poți decora cu cremă.
Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum.
Decor:
Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Deorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html