Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya in Dulciuri
12 Apr 2018 | 4176 vizualizari
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

  Sunt usor de facut, crocante si un desert sanatos. Va indemn sa le incercati!

Ingrediente

  • 500 gr visine fara samburi
  • 2 linguri dulceata de mure sau de care aveti (coacaze,dude ,agrise sau visine)
  • 1 lingura de amidon
  • 1 pachet foi de placinte
  • 1 pachet unt
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:

 Intr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu sucul scurs de la visine. Lasam 5 minute pana compozitia se ingroasa.

Oprim flacara si dam compozitia la racit complet.

Foile de placinte dezghetate le intindem si le taiem fasii.

Luam cate 3-4 foi (fasii) si le ungem cu unt topit. Suprapunem foile unse si in margine colt punem o lingura de umplutura.

Aducem coltul in asa fel, incat sa formeze un triunghi si mergem asa pana se termina fasia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam trigoanele si le ungem cu unt topit.

Pornim cuptorul si cand a ajuns la 180 grade C, introducem tava si lasam pentru 25-30 min la copt.

Oprim cuptorul si le lasam sa raceasca.

 Inainte de a fi servite puteti sa le pudrati cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....

Citeste continuarea

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Postat de diaconta

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:43
Eu nu le refuz!
la 12.04.2018, 20:46
Imi plac maxim!
la 12.04.2018, 20:46

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking