Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya in Dulciuri
12 Apr 2018 | 4196 vizualizari
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

  Sunt usor de facut, crocante si un desert sanatos. Va indemn sa le incercati!

Ingrediente

  • 500 gr visine fara samburi
  • 2 linguri dulceata de mure sau de care aveti (coacaze,dude ,agrise sau visine)
  • 1 lingura de amidon
  • 1 pachet foi de placinte
  • 1 pachet unt
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:

 Intr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu sucul scurs de la visine. Lasam 5 minute pana compozitia se ingroasa.

Oprim flacara si dam compozitia la racit complet.

Foile de placinte dezghetate le intindem si le taiem fasii.

Luam cate 3-4 foi (fasii) si le ungem cu unt topit. Suprapunem foile unse si in margine colt punem o lingura de umplutura.

Aducem coltul in asa fel, incat sa formeze un triunghi si mergem asa pana se termina fasia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam trigoanele si le ungem cu unt topit.

Pornim cuptorul si cand a ajuns la 180 grade C, introducem tava si lasam pentru 25-30 min la copt.

Oprim cuptorul si le lasam sa raceasca.

 Inainte de a fi servite puteti sa le pudrati cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu cacao

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu cacao

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:43
Eu nu le refuz!
la 12.04.2018, 20:46
Imi plac maxim!
la 12.04.2018, 20:46

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking