Ingrediente
- 200 gr untura de porc
- 1 ou
- 100 gr zahar
- un varf de sare
- 380 gr faina
- 1 sticluta esenta de rom
- 5 linguri fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina si nu se mai lipeste de degete.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider 2-3 ore.
Scoatem aluatul din frigider si il taiem in doua. Pe rand intindem fiecare foaie pe masa tapetata cu faina si decupam formele dorite. Aluatul ramas la fel il intindem si decupam fome de aprox 5 mm grosime.
Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Pastram in cutii metalice. Se pot pastra timp indelungat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|