Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya in Dulciuri
12 Apr 2018 | 4195 vizualizari
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

  Sunt usor de facut, crocante si un desert sanatos. Va indemn sa le incercati!

Ingrediente

  • 500 gr visine fara samburi
  • 2 linguri dulceata de mure sau de care aveti (coacaze,dude ,agrise sau visine)
  • 1 lingura de amidon
  • 1 pachet foi de placinte
  • 1 pachet unt
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine la borcan,reteta o gasiti aici:

 Intr-o oala, adaugam peste visinele scurse, dulceata de mure. Punem pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul amestecat cu sucul scurs de la visine. Lasam 5 minute pana compozitia se ingroasa.

Oprim flacara si dam compozitia la racit complet.

Foile de placinte dezghetate le intindem si le taiem fasii.

Luam cate 3-4 foi (fasii) si le ungem cu unt topit. Suprapunem foile unse si in margine colt punem o lingura de umplutura.

Aducem coltul in asa fel, incat sa formeze un triunghi si mergem asa pana se termina fasia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam trigoanele si le ungem cu unt topit.

Pornim cuptorul si cand a ajuns la 180 grade C, introducem tava si lasam pentru 25-30 min la copt.

Oprim cuptorul si le lasam sa raceasca.

 Inainte de a fi servite puteti sa le pudrati cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu portocala si pepite de ciocolata

Postat de caroline

Biscuiti cu portocala si pepite de ciocolata

Untul ( sau margarina) se scoate din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei . Punem intr-un bol untul si zaharul si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima pana devin o...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:29
la 12.04.2018, 20:43
Eu nu le refuz!
la 12.04.2018, 20:46
Imi plac maxim!
la 12.04.2018, 20:46

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking