Desert Turte Scutecele Domnului

Postat de Dya in Dulciuri
24 Dec 2013 | 20156 vizualizari
Desert Turte Scutecele Domnului

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • faina cat cuprinde 
  • 400 g miez de nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala (am avut cate 5 din fiecare)
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom pentru inmuierea turtelor

Mod de preparare

Din cei 500 ml de apa si faina cuprinsa, framantam aluatul din care vom coace turtele. Acesta trebuie sa fie destul de elastic si nelipicios. Cu ajutorul unui sucitor, intindem rand pe rand, cate o foaie subtire pe care o vom coace la ochiul aragazului pe o tava suficient de mare. Turtele astfel coapte, le vom insiropa bine, cate una, in siropul facut din apa, rom si zahar. Le "umplem" apoi cu miezul de nuca amestecat cu zahar si cu coaja rasa de portocala si lamaie.

Sarbatori cu bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Turte Scutecele Domnului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de CameliaComan

Briose cu fulgi de ciocolata

Preparare briose: Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se...

Citeste continuarea

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2013, 22:19
ce bine arata
la 24.12.2013, 22:28
ce mult imi plaaacc!!!
la 24.12.2013, 22:29
delicioasa trebuie sa fie..
la 24.12.2013, 22:39
la 24.12.2013, 22:41
foarte bun!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking