Turte cu branza fondue

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2014 | 8753 vizualizari
Turte cu branza fondue

Aveam prin frigider o cutie de branza fondue Delaco si am zis sa fac ceva cu ea. Mi-au trecut prin cap vreo 3-4 retete insa m-am gandit eu ca ar fi frumos sa imbin putin traditionalul cu modernul, daca pot sa spun asa. Au iesit niste pufosenii cu interior cremos de te lingi pe degete. Va poftesc si pe voi la degustat pentru ca inca sunt calde!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutie branza fondue Delaco

Mod de preparare

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Turnam faina cernuta intr-un bol. Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare. Amestecam usor cu mana, apoi punem apa treptat, framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat. La final picuram uleiul si mai framantam circa 2 minute. Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc cald circa o ora.

Dupa ce a trecut acest timp, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 7 bile egale. Luam fiecare bila si intindem o foaie potrivit de subtire. Pe o jumatate din foaie punem o lingura de branza, venim cu cealalta jumatate de aluat deasupra iar capetele le presam cu o furculita. Procedam astfel pana terminam toate turtele.

Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate doua turte si le rumenim frumos pe ambele parti.

Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le servim calde fie simple, fie cu o salata, un gratar sau ce va mai place!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!

4 pere

citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 14.01.2014, 19:07
oooo, ce bunatate!!
la 14.01.2014, 19:07
arata superrr!! si cre ca sunt tare tare bune!
la 14.01.2014, 19:09
waw
la 14.01.2014, 19:12
Clar imi plac!!
la 14.01.2014, 19:15
Tocmai azi am cumpărat asemenea bunătate de brânzică De probat!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking