Turte cu branza fondue

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2014 | 8784 vizualizari
Turte cu branza fondue

Aveam prin frigider o cutie de branza fondue Delaco si am zis sa fac ceva cu ea. Mi-au trecut prin cap vreo 3-4 retete insa m-am gandit eu ca ar fi frumos sa imbin putin traditionalul cu modernul, daca pot sa spun asa. Au iesit niste pufosenii cu interior cremos de te lingi pe degete. Va poftesc si pe voi la degustat pentru ca inca sunt calde!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutie branza fondue Delaco

Mod de preparare

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Turnam faina cernuta intr-un bol. Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare. Amestecam usor cu mana, apoi punem apa treptat, framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat. La final picuram uleiul si mai framantam circa 2 minute. Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc cald circa o ora.

Dupa ce a trecut acest timp, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 7 bile egale. Luam fiecare bila si intindem o foaie potrivit de subtire. Pe o jumatate din foaie punem o lingura de branza, venim cu cealalta jumatate de aluat deasupra iar capetele le presam cu o furculita. Procedam astfel pana terminam toate turtele.

Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate doua turte si le rumenim frumos pe ambele parti.

Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le servim calde fie simple, fie cu o salata, un gratar sau ce va mai place!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Postat de katty

Aperitiv bulete de cascaval cu oregano

Radem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt  si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carnaciori si maioneza

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu carnaciori si maioneza

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Carnatii se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 19:07
oooo, ce bunatate!!
la 14.01.2014, 19:07
arata superrr!! si cre ca sunt tare tare bune!
la 14.01.2014, 19:09
waw
la 14.01.2014, 19:12
Clar imi plac!!
la 14.01.2014, 19:15
Tocmai azi am cumpărat asemenea bunătate de brânzică De probat!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking