Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri miere
- 40 ml ulei
- 100 gr sana
- 50 ml suc proaspat de portocale
- 130 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de portocale
- un praf de sare
- miere pentru servit
Mod de preparare
Puneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat. La final adaugati coaja rasa de portocale. O sa obtineti un aluat mai grosut, ca la pancakes. Incingeti aparatul de vafe. Cand s-a stins becul verde, il deschideti, il ungeti cu putin ulei, si in partea de jos si in cea de sus. La aparat sunt 5 trepte (asa este la al meu) si am dat la treapta 3. Puneti din compozitie, pana umpleti toata forma. Inchideti capacul si le lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-a stins becul verde, eu le-am mai lasat putin. Am verificat sa vad cand sunt gata. Le scoateti cu o paleta, pe un platou. Ungeti iar aparatul, puneti iar compozitie. Procedati asa pana terminati aluatul. Taiati inimioarele, mie mi-au iesit 20. Le asezati pe farfurie, puneti miere pe ele si serviti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu miere si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|