Doboș

Postat de CulinaryRainbow in Torturi
17 Dec 2013 | 15184 vizualizari

Se spun multe despre Doboș și n-am să vă mai relatez clasicele povești despre acesta, însă vă pot spune că după rețeta 100% originală, probabil, nu-l vom prepara niciodată. Eu știu rețeta de la bunicul meu care la rândul lui a învățat-o de la un ucenic de-al lui Jósef Dobos, cel care a conceput-o în 1885. Dat fiind faptul că rețeta a fost ținută secretă, fiind foarte controversată și în zilele noastre, este posibil ca și el să fi păstrat mici trucuri ale preparării acestul extraordinar desert. 1. Pentru această rețetă NU se folosește mixerul, decât telul spirală (nu cel pentru amestecuri ușoare) și lingura de lemn (curată, nefolosită decât pentru preparate dulci). 2. Eu am tăvi speciale, cu margini, pentru foile de Doboș, făcute demult, însă puteți să le coaceți și pe fundul tăvii.

Inapoi la reteta

Comentarii (46)

la 13.10.2014, 06:27

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking