Doboș
Postat de CulinaryRainbow in Torturi 17 Dec 2013 | 15184 vizualizari
Se spun multe despre Doboș și n-am să vă mai relatez clasicele povești despre acesta, însă vă pot spune că după rețeta 100% originală, probabil, nu-l vom prepara niciodată. Eu știu rețeta de la bunicul meu care la rândul lui a învățat-o de la un ucenic de-al lui Jósef Dobos, cel care a conceput-o în 1885. Dat fiind faptul că rețeta a fost ținută secretă, fiind foarte controversată și în zilele noastre, este posibil ca și el să fi păstrat mici trucuri ale preparării acestul extraordinar desert.
1. Pentru această rețetă NU se folosește mixerul, decât telul spirală (nu cel pentru amestecuri ușoare) și lingura de lemn (curată, nefolosită decât pentru preparate dulci).
2. Eu am tăvi speciale, cu margini, pentru foile de Doboș, făcute demult, însă puteți să le coaceți și pe fundul tăvii.
Inapoi la reteta
|