Doboș

Postat de CulinaryRainbow in Torturi
17 Dec 2013 | 15206 vizualizari

Se spun multe despre Doboș și n-am să vă mai relatez clasicele povești despre acesta, însă vă pot spune că după rețeta 100% originală, probabil, nu-l vom prepara niciodată. Eu știu rețeta de la bunicul meu care la rândul lui a învățat-o de la un ucenic de-al lui Jósef Dobos, cel care a conceput-o în 1885. Dat fiind faptul că rețeta a fost ținută secretă, fiind foarte controversată și în zilele noastre, este posibil ca și el să fi păstrat mici trucuri ale preparării acestul extraordinar desert. 1. Pentru această rețetă NU se folosește mixerul, decât telul spirală (nu cel pentru amestecuri ușoare) și lingura de lemn (curată, nefolosită decât pentru preparate dulci). 2. Eu am tăvi speciale, cu margini, pentru foile de Doboș, făcute demult, însă puteți să le coaceți și pe fundul tăvii.

Inapoi la reteta

Comentarii (46)

la 18.12.2013, 15:21
deliciu....la favorite cu el
la 18.12.2013, 15:42
Mulțumesc frumos!
la 18.12.2013, 18:58
la 18.12.2013, 21:03
am salvat si eu reteta..nu stiu cand ma voi incumeta sa l fac dar e bine pus la pastrare
la 18.12.2013, 21:49
la 19.12.2013, 20:09
la 20.12.2013, 10:17
la 02.01.2014, 21:59
pozele sunt adorabile, mare bucurie sa le impartasesticu noi!! cred ca tortul este o minune, imi fac curaj sa il incerc. Raluca
la 02.01.2014, 22:08
Baftă, Raluca! Îți stau la dispoziție pentru întrebări.
la 08.01.2014, 08:35
la 08.01.2014, 09:56
la 15.01.2014, 07:52
Am sa " fur" reteta asta, mi se pare exceptionala! Doar ca ...va trebui sa fac 100 sa-mi iasa asa glazura!
la 15.01.2014, 08:22
Delicios!
la 15.01.2014, 12:28
Dana, totul ține de zahăr. Și nu mă refer neapărat la calitate pt că am cumpărat zahăr scump, care când am început să-l caramelizez s-a înnegrit efectiv. Și nu l-am uitat pe foc, nici nu l-am lăsat prea mult... Baftă!
la 14.05.2014, 13:14
delicios

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking