Ingrediente
- 2 bucati de dorada proaspata
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ardei galben
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 bucata ghimbir(cit degetul mare)
- 1 ardei iute(eu nu am avut si am pus pasta de ardei iute)
- 2-3 linguri pline cu sos asiatic curry
- 1 lingurita frunze de coriandru uscat(daca aveti puneti proaspat)
- 150 ml lapte de cocos
- sare
- piper
- pt garnitura:
- 100 gr orez basmati
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- apa
Mod de preparare
Pestele curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se lasa pt 15 minute la marinat in frigider. Se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga ardeiul, ghimbirul si usturoiul taiate betigase si se mai lasa 2-3 minute. Se adauga ardeiul iute si pasta de curry, sare si piper dupa gust, se amesteca toate ingredientele si se mai lasa 1 minut. Se toarna laptele de cocos in tigaie peste celelalte ingrediente, coriandrul, iar cind incepe sa fiarba se da deoparte. Pestele l-am pus intr-un vas de iena, am pus sosul facut anterior, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor pt 30 minute.(20 minute erau suficiente, in momentul in care l-am scos din tava i s-a rupt coada)
Se pune o masura si jumatate de apa cu sare la fiert, se adauga 1 lingura ulei de masline, 1 masura orez basmati, iar din momentul in care fierbe este gata in 5-7 minute(aveti grija sa nu se zdrobeasca). Se serveste pestele cu orez basmati si cu sos de curry. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|