Dorada cu lapte de cocos

Postat de simona72 in Peste
4 Iul 2013 | 5194 vizualizari
Dorada cu lapte de cocos

O reteta inspirata din bucataria indiana....

Ingrediente

  • 2 bucati de dorada proaspata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata ghimbir(cit degetul mare)
  • 1 ardei iute(eu nu am avut si am pus pasta de ardei iute)
  • 2-3 linguri pline cu sos asiatic curry
  • 1 lingurita frunze de coriandru uscat(daca aveti puneti proaspat)
  • 150 ml lapte de cocos
  • sare
  • piper
  • pt garnitura:
  • 100 gr orez basmati
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se lasa pt 15 minute la marinat in frigider. Se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga ardeiul, ghimbirul si usturoiul taiate betigase si se mai lasa 2-3 minute. Se adauga ardeiul iute si pasta de curry, sare si piper dupa gust, se amesteca toate ingredientele si se mai lasa 1 minut. Se toarna laptele de cocos in tigaie peste celelalte ingrediente, coriandrul, iar cind incepe sa fiarba se da deoparte. Pestele l-am pus intr-un vas de iena, am pus sosul facut anterior, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor pt 30 minute.(20 minute erau suficiente, in momentul in care l-am scos din tava i s-a rupt coada)

Se pune o masura si jumatate de apa cu sare la fiert, se adauga 1 lingura ulei de masline, 1 masura orez basmati, iar din momentul in care fierbe este gata in 5-7 minute(aveti grija sa nu se zdrobeasca). Se serveste pestele cu orez basmati si cu sos de curry. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dorada cu lapte de cocos

Postat de radu_popovici

Dorada cu lapte de cocos

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 20:53
Harnicuto! Bravo, n-ai stat degeaba...
la 04.07.2013, 20:54
moama, da ce-ai mai gatit!
la 04.07.2013, 20:54
vin la masa?
la 04.07.2013, 20:57
Arata bine
la 04.07.2013, 20:58
sunt expirate toate...da eu va astept oricum

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking