Dorada in crusta de sare

Postat de panacris in Peste
1 Ian 2022 | 4343 vizualizari
Dorada in crusta de sare

Un nou an o nouă rețetă. Am vrut să fie cât mai simplu și cât mai sănătos. De când am aflat metoda cu crustă de sare, am tot vrut să o testez. Uite că la început de 2022, am preparat și savurat. Recunosc m-a inspirat un pic și de la prietena @Iuliana,  https://bucate-aromate.ro/2020/11/peste-in-crusta-de-sare/. Sigur o să vă placă acest mod de preparare, care e simplu, sănătos și ieftinnn 😉 Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Doradă 2 bucăți,
  • Sare grunjoasă cca. 2000 g,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Cimbrișor,
  • Lămâie 1 bucată.

Mod de preparare

Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui.

 Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉

Lămâia se feliază. În burta peștelui se pun felii de lămâie și firișoare de cimbrișor.

Pentru crustă:

Albușul de ou se bate energic, apoi se adaugă peste sare împreună cu cimbrișorul mărunțit (puteți folosi orice ierburi vă plac!) și se amestecă ușor până ce se omogenizează și se obține un material dens, bunde zidit peștele.

Pe tavă măricică se pune hârtie de copt, un strat din crusta de sare, cam de dimensiunea peștelui.

Se așază peștele pe stratul de sare și apoi se acoperă, cu restul din amestecul de sare, astfel încât să-l acopere integral.

Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade, până ce crusta prinde  culoarea specific coptului.

Se oprește focul, se mai lasă cca. 5 minute peștele în crustă, apoi se desface (Atenție, eu l-am lăsat mai multișor și a trebuit să intervin cu toporașul de bucătărie, așa că desfaceți crusta cât încă e caldă, dar tot așa, atenție la aburul fierbinte ce iese de sub crustă!).

Peștele nu va fi sărat, își ia sare câtă are nevoie, dar da, pielea lui vai fi foarte sărată.

Peștele se servește cu garnitura preferată.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada in crusta cu sos de leurda

Postat de simona72

Dorada in crusta cu sos de leurda

Pestele curatat, fara cap si coada se taie pe lungime. Daca puteti scoate fileuri si mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper, lemongras macinat, se stropesc cu putin ulei de masline, se...

Citeste continuarea

Dorada in crusta de sare la cuptor

Postat de pip69

Dorada in crusta de sare la cuptor

Dorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2022, 19:49
la 01.01.2022, 20:01
la 01.01.2022, 20:36
Arata bine!
la 01.01.2022, 21:44
la 01.01.2022, 22:02
foarte buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking