Ingrediente
- -1 dovleac
- -putin ulei pentru uns tava
- -hartie de copt (optional)
Mod de preparare
In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil.
Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim dovleacul. Tava se va unge cu putin ulei si deasupra, daca aveti, se intinde hartie de copt, iar deasupra dovleacul.
Dam la cuptor la foc mic si cam intr-o ora este gata si bun de mancat. Veti observa pe masura ce se va coace dovleacul nostru cum va iesi din el uleiul pe care il contine, un ulei foarte sanatos de altfel.
Se poate servi cald sau rece, simplu sau in combinatie cu alte preparate. Oricum ati decide sa-l serviti, va asigur ca veti avea parte de o gustare aromata.
Dintre calitatile dovleacului, as vrea sa enumar cateva: are putine calorii, previne problemele de vedere, combate ridurile, lupta impotriva racelii si gripei, contine concentartii mari de vitamina C si E, anti-oxidanti si vitamina A.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt – un deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|