Cheesecake cu dovleac copt

Postat de Poliana in Prajituri
18 Ian 2013 | 3909 vizualizari
Cheesecake cu dovleac copt

Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament...dar asta cu siguranta ar fi in top ;) Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile :P Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor...e mortal asa, garantez ;)

Ingrediente

  • Crusta
  • 170 gr biscuiti
  • 50 gr nuca
  • 70 gr unt
  • 1 praf scortisoara
  • Umplutura
  • 700 gr crema de branza
  • 125 ml smantana
  • 200 gr dovleac copt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Topping
  • 300 ml smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul...sa fie inalt ;) Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.

Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale. 


Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.

Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie. 

Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte). 

Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura. 

Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor :)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere cu crema de ananas

Postat de andaoana

Eclere cu crema de ananas

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu pere

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 08:24
Bun, bun!
la 18.01.2013, 08:34
Minunat Paula Tu te-ai trezit cu gândul de a ne îndulci cu ceva bun dis-de-dimineaţă. Mulţumim frumos
la 18.01.2013, 08:36
la 18.01.2013, 08:49
superrr tarta
la 18.01.2013, 08:50
Cris, multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking