Cheesecake cu dovleac si fructe de padure

Postat de papabundetot in Prajituri
19 Oct 2014 | 3369 vizualizari
Cheesecake cu dovleac si fructe de padure

Seria cheesecake-urilor continua desi nu mai sunt atat de multe fructe la piata cum erau in vara, incerc sa ma adaptez la fructele de sezon. Vedeta sezonului as spune eu ca este in acest moment dovleacul, asa ca nu se puteam sa nu adaugam in palmaresul de retete si un cheesecake cu dovleac :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 dovleac de aproximativ 3 kg
  • 250 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • cardamon verde,
  • anason macinat,
  • lemn dulce
  • 500 gr ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
  • 4 lingurite zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 foi gelatina

Mod de preparare

Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme.

Dovleacul l-am curatat de coaja,seminte si apoi l-am taiat bucati potrivite ca si marime,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus peste ele ulei de masline,cardamon verde macinat,anason macinat si le-am dat la cuptor pana cand s-au inmuiat bine si s-au rumenit usor.Odata copt si racit dovleacul l-am pasat bine cu blenderul,apoi l-am amestecat cu 250 gr branza ricotta si 200 gr frisca,am omogenizat toata compozitia si apoi am asezat-o in tava peste blat.

Fructele de padure le-am pus intr-o craticioara cu zaharul ,1/2 lingurita lemn dulce macinat,anason macinat,si esenta de vanilie si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat bine,apoi le-am pasat si pe ele cu blenderul,am adaugat peste ele cat erau inca fierbinti cele 3 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine,apoi dupa ce s-au mai racit am adaugat 250 gr ricotta si 200 ml frisca batuta bine,am omogenizat totul si am pus crema peste cea de dovleac,am dat apoi cheesecake-ul la frigider pentru 3 ore pana cand cremele s-au mai stabilizat pentru a putea fi taiate.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 17:27
la 19.10.2014, 17:31
Inedita alaturare
la 19.10.2014, 17:52
la 19.10.2014, 17:57
super
la 19.10.2014, 18:11
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking