Ingrediente
- Am folosit:
- 1 dovleac de aproximativ 3 kg
- 250 gr biscuiti
- 200 gr unt
- cardamon verde,
- anason macinat,
- lemn dulce
- 500 gr ricotta
- 400 ml frisca lichida
- 250 gr fructe de padure
- 4 lingurite zahar
- esenta de vanilie
- 3 foi gelatina
Mod de preparare
Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme.
Dovleacul l-am curatat de coaja,seminte si apoi l-am taiat bucati potrivite ca si marime,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus peste ele ulei de masline,cardamon verde macinat,anason macinat si le-am dat la cuptor pana cand s-au inmuiat bine si s-au rumenit usor.Odata copt si racit dovleacul l-am pasat bine cu blenderul,apoi l-am amestecat cu 250 gr branza ricotta si 200 gr frisca,am omogenizat toata compozitia si apoi am asezat-o in tava peste blat.
Fructele de padure le-am pus intr-o craticioara cu zaharul ,1/2 lingurita lemn dulce macinat,anason macinat,si esenta de vanilie si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat bine,apoi le-am pasat si pe ele cu blenderul,am adaugat peste ele cat erau inca fierbinti cele 3 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine,apoi dupa ce s-au mai racit am adaugat 250 gr ricotta si 200 ml frisca batuta bine,am omogenizat totul si am pus crema peste cea de dovleac,am dat apoi cheesecake-ul la frigider pentru 3 ore pana cand cremele s-au mai stabilizat pentru a putea fi taiate.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|