Ingrediente
- 1 dovlecel frumos
- 1 conserva de ton natur -160 g
- 200 g de sos de rosii de casa
- 40 g de ricotta sarata (telemea de oaie)
- 1 ceapa salota
- 2 catei de usturoi mici sau unul mare
- 1/2 lingurita de paprika afumata
- 4 felii de rosii uscate
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
- 8 masline negre
Mod de preparare
Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt.
Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2.
Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de paprika.
Adaugati usturoiul, ceapa si rosiile uscate taiate bucatele. Rumeniti la foc mediu.
Puneti dovlecelul taiat si reveniti 5 minute. Puneti tonul scurs si adaugati piper (atentie la sare, branza este sarata).
Turnati sosul de rosii de casa -reteta aici , adaugati 50 ml de apa, puneti maslinele, amestecati si gatiti la foc mediu cateva minute.
Cand apa a scazut, luati de pe foc si puneti deasupra 2/3 din branza rasa. Amestecati.
Este gata ! Serviti cald si decorati cu restul de branza rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|