Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
24 Sep 2018 | 2483 vizualizari
Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

O mancare lejera, rapida de seara, sau un antreu sau puteti face tartine bruschetta pentru apéro. Puteti inlocui branza ricotta sarata cu telemea de oaie. https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/dovlecei-sotati-cu-ton-sos-de-rosii-si.html

Ingrediente

  • 1 dovlecel frumos
  • 1 conserva de ton natur -160 g
  • 200 g de sos de rosii de casa
  • 40 g de ricotta sarata (telemea de oaie)
  • 1 ceapa salota
  • 2 catei de usturoi mici sau unul mare
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 4 felii de rosii uscate
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 8 masline negre

Mod de preparare

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt.

Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2.

Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de paprika.

Adaugati usturoiul, ceapa si rosiile uscate taiate bucatele. Rumeniti la foc mediu.

Puneti dovlecelul taiat si reveniti 5 minute. Puneti tonul scurs si adaugati piper (atentie la sare, branza este sarata).

Turnati sosul de rosii de casa -reteta aici , adaugati 50 ml de apa, puneti maslinele, amestecati si gatiti la foc mediu cateva minute.

Cand apa a scazut, luati de pe foc si puneti deasupra 2/3 din branza rasa. Amestecati.

Este gata ! Serviti cald si decorati cu restul de branza rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Orez cu muschiulet si mazare

Postat de mihaelar63

Orez cu muschiulet si mazare

 Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...

Citeste continuarea

Menemen turcesc

Postat de caroline

Menemen turcesc

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele . ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2018, 21:06
O combinație reușită!
la 24.09.2018, 21:11
la 24.09.2018, 21:13
Yammi
la 24.09.2018, 21:24
la 24.09.2018, 21:30

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking