Ingrediente
- 2 dovlecei
- 200g carne macinata de curcan,am folosit eu (sau la alegere: porc, pui, vita)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 linguri pasta de rosii
- 2 linguri orez
- 1 lingurita ulei
- Sare
- piper
Mod de preparare
Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.
Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.
Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2’, dupa care adaugam si carnea. Lasam cam 3-4 ‚ pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3’ adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru.
Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus. Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.
Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor. Dupa 35’ dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10’.
Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|