Dovlecei umpluti

Postat de Oana in Pui
25 Iun 2009 | 15514 vizualizari
Dovlecei umpluti

Este cam aceeasi reteta de la ardeii umpluti, tot cu carnita de pui.

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 dovlecei mari si subtiri
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri cu orez
  • 1 ou
  • marar si patrunjel proaspat
  • 1 kg de rosii coapte
  • sare, piper

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul.

Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu dovleceii, eu am mai umplut si 2 ardei ca era destula carne, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Dintr-o rosie se taie capacele pentru dovlecei, restul de rosii se maruntesc foarte fin la blender/robot, scotand mai inatai cotoarele. Se toarna rosiile in vas peste dovlecei, se  mai pune un pahar cu apa, sare, piper si 2-3 linguri cu ulei. Se acopera cu capac sau folie si se lasa la cuptor 45 de minute.

La final se presara marar si patrunjel tocate fin si se servesc cu smantana sau iaurt..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de katty

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2009, 17:37
Si reteta asta cu dovlecei pare delicioasa !
la 26.06.2009, 18:53
Multumesc Ala! Sunt tare buni!
la 26.06.2009, 20:13
ai 5 furculison de la mine...am facut si eu candva reteta asta dar fara sos si a iesit foarte buna......noroc cu bucataras.ro ca imi mai aduc si eu aminte de cele uitate...felicirati arata f bine
la 09.07.2009, 09:54
Ce bun este site-ul culinar! Eu astazi nu stiam ce sa fac felul doi si vizitand situl m-am hotarat , in functie de ce aveam in frigeder, sa fac ardei umpluti. Multumesc, fetelor!
la 20.06.2012, 13:34
Reteta de 5 stele!!!
Am mai "aplicat" retele tale...insa, e prima data cand apar pe acest site. Multumesc. Arata exceptional!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking